Hoofdsponsoren
Sponsoren
Nieuws » In memoriam Berry Kerkhof

In memoriam Berry Kerkhof

Geplaatst op 18/02/2020 | (1) Foto's

Maandagavond 17 februari ontvingen we het trieste bericht dat onze Erevoorzitter Berry Kerkhof op 67-jarige leeftijd is overleden. Hoewel Berry al geruime tijd leed aan een ongeneeslijke ziekte en we wisten dat er geen hoop op genezing was, komt zijn overlijden hard binnen bij onze vereniging.

Berry begon als speler zijn lange loopbaan bij R.K.S.V. Odiliapeel, maar bleek al snel over meer bestuurs- dan voetbalkwaliteiten te beschikken. Rond zijn 22e kwam hij het bestuur versterken. Diverse functies heeft hij hierin bekleed, totdat hij in 1989 werd gekozen tot voorzitter van onze vereniging.
Met zijn commerciële achtergrond en zijn vermogen om vrijwilligers en betrokkenen te motiveren om de schouders onder de club te zetten werd er een fijne sfeer geschapen, een gezinssfeer zoals hij zelf aangaf in het interview dat we met hem hadden en dat eenieder heeft kunnen lezen in de onlangs verschenen jubileumcourant. In 2007 droeg hij, na een periode van achttien jaar, het voorzitterschap over en werd hij terecht benoemd tot Erevoorzitter van R.K.S.V. Odiliapeel. Onvergetelijk was zijn afscheidsreceptie die door velen werd bezocht. Hieruit bleek het respect dat hij zowel binnen de gemeenschap van Odiliapeel als ver daarbuiten bij onder andere vele (voetbal)verenigingen had weten af te dwingen. Voor zijn inzet heeft hij de gouden speld van de K.N.V.B. mogen ontvangen. Tevens werd hij koninklijk onderscheiden. Niet lang na zijn aftreden kreeg hij te horen dat een vreselijke ziekte zich meester had gemaakt van zijn lichaam en hoewel die slopend was klom Berry er steeds weer bovenop. Hij wilde nog zoveel betekenen voor Trudy, zijn kinderen en kleinkinderen, maar ook voor onze club.

Het 75-jarig bestaan van de club kwam in zicht en nog vóór de jaarvergadering van november 2018 had hij een aantal mensen om zich heen verzameld waarmee hij de festiviteiten rondom dat jubileum wilde organiseren. Hij werd voorzitter van de jubileumcommissie omdat zoals hij dat zelf lachend zei: “Vanwege mijn ziekte kan ik het beste maar delegeren en dan moeten jullie het maar uitvoeren!” Helaas zullen we ons 75-jarig jubileum zonder onze Erevoorzitter moeten vieren. Wij danken je Berry: Dank voor jouw inzet en leiderschap voor R.K.S.V. Odiliapeel, we zullen je nooit vergeten. We wensen Trudy, Risanne en Pieter, Wesley en kleinkinderen Tijs en Faas heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

  • IMG 7841