Hoofdsponsoren
Sponsoren
Nieuws » In memoriam; Gerrit Hermans (1931 – 2017)

In memoriam; Gerrit Hermans (1931 – 2017)

Geplaatst op 11/12/2017

Gerrit Hermans was een clubmens in hart en nieren.
Lid geworden in het jaar van de oprichting, in 1945 

Hij heeft nog gevoetbald in de tijd dat ze zich na de wedstrijd of training afspoelden met water uit de goot, waar door de week de koeien uit dronken en was lang zelf ook actief als voetballer, als voorstopper in het 1e elftal.

Later heeft hij ook nog bij de veteranen gevoetbald. 

Rond die tijd, werd hij actief scheidsrechter binnen de vereniging. Je moest heus niet denken dat je als Odiliapeel voorgetrokken zou worden, integendeel, die schijn wilde hij absoluut niet hebben. Zeker niet omdat hij ook wel wedstrijden heeft gefloten waar zijn zoon Rien aan deelnam. Op een zondag 2 wedstrijden fluiten was voor Gerrit geen probleem. Dat heeft hij heel vaak gedaan. 

Ook is Gerrit jarenlang consul geweest.

Maar ook in het bestuur was Gerrit erg lang actief. Hij is maar liefst 28 jaar secretaris geweest van de club. Voordat de kantine er kwam, werd het maken van de opstellingen gedaan bij hem thuis; Elke week het huis vol mensen, niet alleen van de eigen vereniging maar ook van andere verenigingen. Dat veranderde toen de kantine er kwam, die hij overigens zelf mee heeft gebouwd. 

Hij is altijd betrokken gebleven bij de club en in het bijzonder bij het 1e elftal. En Gerrit kwam, tot een poosje geleden, nog altijd op de club, zolang hij enigszins kon….

Toen hij recent nog in het ziekenhuis lag, liet hij zoon John naar de kantine bellen voor de uitslag van het 1e elftal.

In 2005 (met het 60-jarig bestaan) heeft hij een beeld gekregen omdat hij 60 jaar lid was, vanaf de oprichting dus. Dat was destijds al een uniek feit….. 60 jaar lid

Dat hij de Zilveren en gouden bondsspeld heeft gekregen van de KNVB is veelzeggend.

Die eer is weinigen ten deel gevallen !

De voetbalclub is Gerrit veel dank verschuldigd. Dat is niet te vatten in een ‘in memoriam’ als dit. De club is opgebouwd door mensen als hij. De identiteit van de club is ontwikkeld door mensen als hij. De ziel van de club wordt gevormd door mensen als hij….. 

Een prominent lid en een uniek mens is van ons heen gegaan

Gerrit, je clubhart, je tomeloze inzet en betrokkenheid zijn een voorbeeld voor velen

5 December is erelid Gerrit Hermans overleden. De uitvaart zal zijn op maandag 11 december. Gelegenheid om afscheid te nemen op zondag 10 december van 11.00 - 12.00 uur bij Christien Veldhoen uitvaartzorg, Linie 9, Uden. Maandag 11 december, 10.30 uur uitvaartdienst in 'Kerk van de Heilige Kruisvinding' te Odiliapeel.

Bestuur en leden wensen familie en vrienden heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.