Hoofdsponsoren
Sponsoren
Nieuws » Kampioenswedstrijd JO17-1: Zaterdag 4 juni Odiliapeel/Braks Groep JO17-1 – Boekel Sport JO17-2

Kampioenswedstrijd JO17-1: Zaterdag 4 juni Odiliapeel/Braks Groep JO17-1 – Boekel Sport JO17-2

Geplaatst op 06/06/2022 | (4) Foto's

Vandaag stond de kampioenswedstrijd van de JO17-1 op het programma. Boekel Sport was de tegenstander en liet vanaf de eerste minuut zien dat Odiliapeel het niet voor niks zou krijgen. Na een goede crosspass van Thijs passeerde Koen Dijkgraaf zijn directe tegenstander en gaf de bal terug op Niels Lamers, Niels ramde de bal vanaf de rand zestien meter in de linkerhoek, 1-0. Dit leek de opmaat naar meer Peelse doelpunten, maar helaas viel enkele seconde voor rust de tegentreffer na een foutje in de opbouw van onze achterhoede. In de wetenschap dat we de 1ste helft sterker waren gingen we toch met een goed gevoel de 2e helft in.

Koen Dijkgraaf scoorde in zijn afscheidswedstrijd de 2-1 na een goede individuele actie, hij nam de bal met zijn hoofd mee, kruiste voor zijn man door en schoot de bal onberispelijk langs de keeper. Na een korte drinkpauze waarin Thijs Ivits de zaak op scherp probeerde te zetten, kwam Boekel echter toch nog op 2-2. Lange tijd bleef het ongemeen spannend, Odiliapeel was beter, maar een gelijkspel was niet voldoende om kampioen te worden. In de 75ste minuut kreeg Odiliapeel een vrije trap die hard en hoog door Thijs Raijmakers werd ingeschoten. De keeper kon de bal alleen maar omhoog stompen en Job van Berlo stond op de goede plek om de rebound binnen te werken. Job kopte de bevrijdende 3-2 binnen. Het was pas Job zijn 3e goal van het seizoen, maar meteen ook zijn belangrijkste doelpunt van het jaar! Het kampioenschap was hiermee binnen handbereik, met nog 5 minuten op de klok leek het niet meer mis te kunnen gaan. Gastspeler namens de JO15 Sem van Berlo maakte in de laatste minuut nog de 4-2. Direct na deze treffer floot scheidsrechter Eric den Otter voor het einde van de wedstrijd.

Vanaf onze kant willen we Wick van Berlo en Wouter Smits van harte bedanken voor hun inzet de laatste 3 seizoenen, afscheid nemen met een kampioenschap is natuurlijk de allerbeste manier. Daarnaast bedanken we Thijs Ivits en Joost Bens voor hun inzet het gehele seizoen als leider/trainer. Helaas stoppen er ook 3 spelers. Rik Bonneveld is genoodzaakt om te stoppen vanwege aanhoudend blessureleed aan zijn enkel. Niels de Vocht willen we heel veel succes wensen bij Terraveen Forzato Combinatie, aangezien hij uit een echte volleybalfamilie komt is het sowieso mooi dat hij zo lang gevoetbald heeft. Koen Dijkgraaf gaat voor één (misschien twee) seizoenen bij zijn vrienden in de JO17-1 van Festilent voetballen. Alle vijf gaan via de voordeur naar buiten en de deur staat altijd open voor een terugkeer!

Onze dank gaat uit naar de spelers en leiders van de JO15, de JO15 heeft ons dit seizoen meermalen vooruit geholpen door spelers mee te geven aan de JO17. Zonder de JO15 hadden we het kampioenschap niet bereikt dit seizoen. Voor de wedstrijd werd door de leiders benadrukt dat kampioenswedstrijden over het algemeen niet de beste wedstrijden zijn, helaas werd dat door onze jongens waar gemaakt. Maar wat blijft staan is de winst in deze kampioenswedstrijd en het resultaat is het enige dat telt op zo’n dag! Na het kampioenschap van de JO11, de JO13 en de JO15 is de JO17 dus het 4e elftal in de jeugdafdeling dat dit seizoen kampioen is geworden. Een ongekende weelde in zo’n klein clubje! Het bleef nog lang onrustig op de Smelen!

  • IMG 20220604 WA0009
  • IMG 20220604 WA0007
  • IMG 20220604 WA0029
  • IMG 20220604 WA0023