Hoofdsponsoren
Sponsoren
Nieuws » Odiliapeel/Braks Groep 2 Kampioen 2015/2016.

Odiliapeel/Braks Groep 2 Kampioen 2015/2016.

Geplaatst op 17/04/2016 | (1) Foto's

Zondag morgen 17 April om 9:00 uur moest Odiliapeel 2 zich verzamelen in de kantine. Er stond een zware wedstrijd op het spel tegen het tweede van DESO/van de Horst. DESO ging kon voor het periodekampioenschap gaan en voor het tweede van Odiliapeel stond het kampioenschap op het spel. Bij winst kon het kampioenschap binnen worden gehaald, alleen moest er door HVCH 5 maximaal gelijk gespeeld worden.
De eerste helft bleek eens ter meer dat Odiliapeel 2 tegen geen een tegenstander gemakkelijk wint. DESO 2 wist met snelheid aan de zijkanten enkele gevaarlijke situaties te veroorzaken in de eerste helft. Echter rechte de verdediging van het twidde zoals al veel wedstrijden dit seizoen zich op als een ware muur voor DESO. Hierdoor werd er ook steeds meer zelfvertrouwen opgebouwd en ging Odiliapeel 2 steeds verder vooruit. Onder aanvoering van Mark den Otter werd er steeds meer druk uitgeoefend op de verdediging en middenveld van DESO. Na een half uur spelen werd Niels in stelling gebracht, door het goed door zetten van hem en hard werken kwam de bal bij Eric. Hij dacht geen seconde na en schoot de bal in de kruising, 0-1 Odiliapeel. Het spel vervolgde zich en opnieuw bleef Odiliapeel verder zoeken naar een doelpunt. Eric kreeg een bal in gespeeld een probeerde de bal direct naar Sjoerd te spelen. Door twijfelachtig optreden van de DESO- verdediging kon Sjoerd aan de bal komen en schoof de bal koeltjes binnen.
Na rust begon DESO met nog meer drang naar voren. Dit zorgde voor de nodige problemen in defensieve opzicht voor de Peel. Echter werd er door hard werken de offensieve kracht van DESO goed geweerd. In een tegen aanval wist Niels een bal op Eric te verlangen en hij stelde Sjoerd in stelling om de 0-3 te verzilveren. DESO 2 gaf de hoop nog niet op en wist via een corner, die overigens door de niet volledig fitte keeper Luuk weg werd gegeven, de 3-1 binnen te werken. Odiliapeel 2 ging onverstoord verder met fitte krachten. Dave nam de plek van Sjoerd over en toonde zijn waarde voor het tweede, door de 1-4 binnen te schieten na een snelle uitbraak. Echter was dit voor DESO kolen op het vuur, waardoor ze weer schoorde uit een doodspelmoment. De wedstrijd werd steeds harder en grimmiger. Vooral Mark had het zwaar te ver duren na een harde charge op zijn enkel. Waarna een terechte rode kaart werd getrokken voor de speler van DESO. Odiliapeel ging daarna weer verder waar het was gebleven en wist via Mark de 5-2 binnen te schieten, dit werd ook de eindstand.
Na thuiskomst was het wachten op het resultaat van HVCH 5 – De Rakt 2 en bleek om 14:15 uur dat de eindstand daar 2-2 was. Dit was genoeg voor het kampioenschap van het tweede. Na het nodige feest gedruis en de overwinning van het eerste ook gevierd te hebben bleef het nog lang onrustig in de kantine.