Hoofdsponsoren
Sponsoren
Nieuws » RKSV Odiliapeel/Braks Groep niet op zijn best, maar wel 3 punten

RKSV Odiliapeel/Braks Groep niet op zijn best, maar wel 3 punten

Geplaatst op 27/11/2016

Op deze mooi zondagmiddag stond de wedstrijd tussen de kerkdorpen Wilbertoord en Odiliapeel op het programma. Dit alles vond plaats op sportpark de Willy’s in Wilbertoord, een wedstrijd die volop van start ging met 5 doelpunten binnen het half uur.

Odiliapeel begon voortvarend en binnen 6 minuten was het dan ook al raak. Een afgemeten voorzet van Roy van Lankveld werd door Hans Adam ingetikt en in eerste instantie door keeper Schaap gered, echter was de laatstgenoemde kansloos op de rebound van Luuk van der Pol die scoorde met het hoofd 0-1. Lang heeft Odiliapeel niet kunnen genieten van deze voorsprong want de Willy’s wisten na 4 minuten de gelijkmaker te maken. Met een droge knal weet Rens Kuppen, keeper Luuk Claassen te verschalken en brengt de stand op 1-1. Niet veel later, in de 13e minuut, is het alweer raak voor de Willy’s, na slordig verdedigen door de peelse defensie weet Stein Jacobs de 2-1 binnen te schieten. Net terug op eigen helft en nog niet uitgejuicht van de 2-1, is het Hans Adam die scherp en alert is en de 2-2 binnen knalt voor Odiliapeel. Na de 2-2 zijn er kansen over en weer, maar zijn het de Willy’s die als eerste wel scherp zijn in de afronding. Nadat de defensie van Odiliapeel er weer niet goed uit ziet weet Sander Veldboer de 3-2 te maken voor de Willy’s. Niet veel later heeft de peel geluk en wordt de bal weggewerkt vanaf de doelmond van Luuk Claassen.

De 2e helft is niet veel beter dan de 1e helft en wordt vooral voorzien van rommelig voetbal. Echter in de 60e minuut is het Roy van Lankveld die goed doorloopt na een voorzet, hierbij wordt hij net voor de keeper door een verdediger vastgegrepen en krijgt een penalty. Deze kans laat Luuk van der Pol zich niet ontnemen en de 3-3 stand is een feit. Het duel lijkt op een gelijkspel af te stevenen, maar in de slotseconden van de wedstrijd is het keeper Schaap die een voorzet niet vast kan klemmen en als een “duveltje” uit een doosje is het Hans Adam die er als de kippen bij is en de 3-4 op het scorebord weet te brengen. Het was geen hoogstaande wedstrijd maar ook slechte wedstrijden moet je kunnen winnen en als je dat doet dan sta je na het gelijke spel tussen SCMH-fc de Rakt gewoon weer mee bovenaan.