Hoofdsponsoren
Sponsoren
Nieuws » RKSV Odiliapeel/Braks Groep wint gemakkelijk van de Willy's

RKSV Odiliapeel/Braks Groep wint gemakkelijk van de Willy's

Geplaatst op 02/05/2017

Op sportpark de Smelen stond het duel tussen RKSV Odiliapeel/Braks Groep en de Willy’s uit Wilbertoord op het programma. Daar er een verraderlijke wind over het veld stond was het de zon die het aangenaam maakte om de wedstrijd te bekijken. Nadat het 2e van de peel zich verzekerd had van handhaving in de 3e klasse reserve, zou het mooi zijn als er weer eens een 6 punten weekend in zat voor de selectie van de Groen-Witten.

Odiliapeel is de favoriet in deze wedstrijd en heeft dit de gehele wedstrijd ook laten zien, slechts een enkele mogelijkheid is er geweest voor de Willy’s. Al vanaf de 1e minuut zijn er diverse kansen voor de peel. Luuk van der Pol veroverd de bal en geeft de bal op maat voor naar Hans Adam, deze haalt uit, maar ziet zijn schot geblokt. 2 minuten later zijn de rollen omgedraaid en is het Hans Adam die de bal voorzet naar Luuk van der Pol, maar deze ziet zijn kopbal naast het doel verdwijnen. In de 10 minuut is het Hans Adam die een goede dribbel heeft langs de linkerzijde, geeft voor richting Stan, maar hij ziet zijn schot keurig gered door de keeper van de Willy’s. Na een kwartier spelen zet Hans Adam een actie in, in de zestien en hij wordt gevloerd. Pingel voor RKSV Odiliapeel/Braks Groep, Stan van den Berg gaat achter de bal staan en schiet de bal koeltjes binnen, 1-0. Het duurt een half uur eer de Willy’s de eerste mogelijkheid van de wedstrijd krijgen, door balverlies van de groen witten op het middenveld kunnen de Willy’s voor het doel van Luuk Claassen komen, maar het blijft bij een mogelijkheid. Snel daarna ligt de bal aan de andere kant wel in het net, Stan van de Berg kapt zijn tegenstander uit en haalt van 20 meter uit en de bal eindigt achter de doelman in de netten, 2-0.

In de 2e helft is het wederom de Peel dat druk zet op het doel van de gasten uit Wilbertoord. Na een kwartier spelen is er een voorzet vanaf links en Hans Adam probeert met een hakje achter het standbeen te scoren, maar de keeper is alert en pakt de bal netjes. Even later is het wel raak voor Hans Adam, in de 67e minuut haalt hij met links aan vanaf de zestien meter lijn en schiet de bal beheerst binnen, 3-0. Hierna krijgt de peel nog kansen om de score te vergroten, maar de doelman staat iedere keer zijn mannetje. In de 80e minuut krijgt de peel een penalty na een overtreding op Luuk van der Pol en Bart Raijmakers gaat achter de bal staan, deze probeert ‘m á la Neeskens binnen te trappen, maar mikt net te hoog en raakt de dwarsligger aan de bovenzijde. 8 minuten later is er wederom een penalty voor de peel en wederom een overtreding op Luuk van der Pol, maar nu is het Luuk zelf die achter de bal gaat staan en deze weet de bal beheerst in de netten te krijgen, 4-0. In de 90e minuut is het dan aan de Willy’s om de eer te redden en zo eindigt de wedstrijd in 4-1.